صادرات 130 هزار دلاری استان مرکزی به مدد آبزیان رنگارنگ
سه شنبه 9 شهريور 1400 - 18:12:25

تکثیر و پرورش ماهی‌های زینتی در بیش از 180 کشور دنیا رواج دارد و  مبادلات اقتصادی در این تجارت پرسود، سالانه 25 میلیارد دلار برآورد می‌شود.
پرورش ماهیان زینتی، علاوه بر اشتغالزایی در حفظ تنوع‌ زیستی و افزایش جاذبه‌های گردشگری موثر بوده و از این طریق نقش بسزایی در جهش اقتصادی بسیاری از کشورهای توسعه یافته دارد.
سالانه حدود 200 میلیون قطعه ماهیان زینتی در ایران پرورش و تکثیر پیدا می‌کند که با فراهم بودن بازار صادرات و خودنمایی در بازارهای بین‌المللی، چشم انداز روشنی در توسعه این صنعت و ارزآوری وجود دارد.
اگرچه بخش‌های مختلف شیلات همواره مورد توجه و تاکید مسئولان برای اشتغالزایی و رشد و توسعه اقتصادی بوده اما، پرورش ماهیان زینتی به‌دلیل زودبازده بودن جایگاهی ویژه برای علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری دارد.
پرورش ماهیان زینتی، صنعتی پرمنفعت است که با اندک سرمایه می‌تواند مولد اشتغال و محرک درآمد بالا باشد و این در حالی است که در کشور یک هزار و 600 واحد تولید ماهیان زینتی وجود دارد.

استان مرکزی به ویژه شهرهای جنوبی آن از جمله محلات و دلیجان به‌عنوان خاستگاه های تولید و صادرات صنعت ماهیان زینتی مطرح است به‌طوری‌ که 16درصد از مجموع تولید ماهیان زینتی کشور متعلق به شهرستان محلات است و این شهرستان از نظر تنوع تولید ماهیان زینتی رتبه نخست و از نظر میزان تولید بعد از اصفهان، جایگاه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.
به اعتقاد کارشناسان یکی از جاذبه‌های گردشگری در بسیاری از کشورها ایجاد فضایی متنوع با استفاده از ماهیان زینتی است و این مهم در محلات که نام بام گل ایران را یدک می‌کشد و کلکسیونی از جلوه‌های طبیعی گلزارها و گلخانه‌های زیبا را دارد علاوه بر درآمدزایی و شغلی پرمنفعت می‌تواند جاذبه گردشگری تلقی شود و به شکوفایی این صنعت نیز در جنوب استان مرکزی کمک کند.

http://etefagherooz.ir/fa/News/15657/صادرات-130-هزار-دلاری-استان-مرکزی-به-مدد-آبزیان-رنگارنگ
بستن   چاپ