200 هزار میلیارد تومان جذب سرمایه گذاری در حوزه گردشگری
يکشنبه 10 شهريور 1398 - 15:58:48
علی اصغر مونسان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری امروز در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران برنامه‌های خود برای تصدی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را تشریح کرد.

وی با اشاره به طرح مجلس برای تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه، گفت: این ارتقا سبب خواهد شد وزارتخانه در عمل به مأموریت‌های خود موفق‌تر عمل کند. امروز هم در فراکسیون‌های مجلس تلاش کردیم کارنامه‌ای از اقدامات دو سال گذشته ارائه دهیم و برنامه‌های آتی در دو سال آینده تشریح شد.

وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: ساختار جدیدی در وزارتخانه جاری می‌کنیم، علی‌القاعده ساختار جدیدی پیرامون مأموریت‌های جدید باید تدوین کنیم و به مجلس بیاوریم و یک سال فرصت داریم این کار را انجام دهیم به همین جهت اگر نمایندگان اعتماد کنند خواهیم توانست با ساختار ارتقا یافته اقدامات دو ساله گذشته در روند گردشگری کشور را ادامه دهیم.

مونسان ادامه داد: گردشگری خارجی کشور در سال 96، 4 میلیون 700 هزار نفر بود، در سال 97 این رقم به 7 میلیون 800 هزار نفر رسید و در چهارماهه سال جاری نیز 40 درصد رشد داشتیم.

وی خاطرنشان کرد: 11,8 دهم میلیارد سهم گردشگری جی‌دی‌پی کشور شده که حدود هفت میلیارد بوده و رشد قابل توجه داشتیم. گرشگری کشاورزی و طبیعت گردی را به موضوعات گردشگری اضافه کردیم. قبلا فقط در حوزه گردشگری فرهنگی و تاریخ، توریست داشتیم ولی اکنون بازار بزرگی پیدا کردیم و بنابراین تنوع موضوعات گردشگری از موضوعات اقدام شده بوده است.

وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه سند توسعه گردشگری کشور با همکاری سازمان جهانی گردشگری و یونسکو در حال تدوین است،گفت: کارهای مختلف انجام شده و در کمیسیون های دولت است و امیدواریم در صحن دولت به تصویب برسد تا مسیر آینده گردشگری را مشخص کند. 

مونسان با اشاره به اینکه برنامه‌های ملی را با سازمان جهانی گردشگری جلو می‌بریم،اظهار داشت: موضوع بومگردی‌ها را جلو می‌بریم که موجب توزیع عادلانه تر گردشگری و درآمدزایی در کشور شده و از مهاجرت روستائیان به شهر جلوگیری کرده است.

وی  به بخش میراث فرهنگی اشاره کرد و  گفت: سهمیه ثبت جهانی داریم که از حداکثر آن استفاده کردیم.  کار جدیدی که انجام دادیم و ادامه می‌دهیم اینکه قبلا به صورت نقطه‌ای یک بنا را ثبت تاریخی می‌کردیم و سهمیه ما مصرف می‌شد، در سال گذشته محور ساسانی را با 100  کیلومتر به ثبت رساندیم. چند بنای خارجی در آن بود که اگر قرار بود نقطه‌ای ثبت کنیم هشت سال سهمیه ما مصرف می‌شد. بنابراین ثبت زنجیره‌ای را تداوم می‌دهیم.

وزیر پیشنهاد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و ضنایع دستی با تأکید بر اینکه جنگل‌های هیرکانی را ثبت جهانی کردیم واکنون هم پرونده راه‌آهن شمال به جنوب ارسال شده است و بعد از آن کاروانسراها را در برنامه داریم، گفت: تعداد استان‌ها و شهرهای بیشتری در محور ثبت جهانی ما قرار خواهند گرفت.

مونسان با بیان اینکه مشارکت مردم را به میدان میراث فرهنگی آوردیم،گفت: بعد از تحریم درآمد دولت تحت فشار است، یا باید متوقف می‌شدیم و یا باید از سرمایه گذاری خارجی استفاده می کردیم،  حداکثر واگذاری ها وحق بهره برداری ها از بناهای تاریخی واگذار شده و با سرمایه گذاری های مردم که مرمت و احیای بافت‌های تاریخی بوده رسیده ایم.

وی خاطرنشان کرد: طرح تجاری سازی صنایع دستی که از سال 96 شروع شد را همچنان تداوم وارتقا می‌دهیم که روی بسته‌بندی محصولات و برندسازی کار کردیم. پای طراحهای صنعتی را به این میدان باز کردیم تا در کنار هنرمندان سنتی قرار گیرند بنابراین طرح‌ها جدید شده اند و با سلیقه مشتری و بازار منطبق می‌شود.

وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه طبق  مصوبه مجلس جذب نیرو در این وزارتخانه ممنوع شده است،افزود: باید با سبک سازی و چابک سازی به برنامه‌های خود ادامه دهیم.

مونسان با اشاره به اینکه 200 هزار میلیارد تومان جذب سرمایه گذاری در حوزه گردشگری در حال انجام است، گفت: این نشان می‌دهد سرمایه گذاران این حوزه را اقتصادی دیدند و فقط در دولت دوازدهم بیش از 4 هزار و 500 موافقت اصولی صادر کردیم بنابراین پشتیبانی‌ها در این زمینه و وام‌هایی که از طریق صندوق توسعه ملی در اختیار سرمایه گذاران بخش گردشگری قرار گرفته حجم سرمایه‌گذاری در این حوزه را افزایش داده است.

وی اضافه کرد: مهمتر از آن خروجی های محرک گردشگری، استارت می‌خورند که تاکنون 206 پروژه مهم گردشگری افتتاح شده است که 28 هتل چهار و پنج ستاره بوده که در نوع خود رکورد است و بیش از 1400 واحد بومگردی به موجودی بومگردی ها اضافه شده بنابراین از مرز 700 واحد بوم‌گردی هم عبور کردیم.

وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در انتهای سال 96 با توجه به ابلاغیه دولت متناسب با رفتار آمریکایی‌ها و خروج از برجام برنامه ریزی کردیم که مقابله کنیم و این اقدام، کاهش گردشگری را درپی نداشته باشد که یکی از اقدام‌ها این بود که بازارهای هدف جدید تعریف کردیم وسعی کردیم آن را روانسازی کردیم مثلا با کشور عمان لغو روادید یکطرفه  کردیم، اخیرا با چین این کار را کردیم، فقط با کشور عمان 4 هزار و 700 گردشگر ورودی داشتیم در سه ماهه که اکنون این میزان به 12 هزار و 400 گردشگر رسیده است.

مونسان خاطرنشان کرد: در بازارهای منطقه ای کار کردیم که این بازارها از صرفاً زیارت به توریست ترکیبی ترکیب شده است. گردشگران در کنار زیارت کار درمان را هم انجام می‌دهند و این ارزآوری زیادی برای کشور داشته است که از ارزآوری کشورهای اروپایی هم فراتر رفته است.

http://etefagherooz.ir/fa/News/5034/200-هزار-میلیارد-تومان-جذب-سرمایه-گذاری-در-حوزه-گردشگری
بستن   چاپ