رئیس فدراسیون اتاق‌های بازرگانی پاکستان خواستار شد؛
در تاسیس اتاق مشترک تهاتر تهران-اسلام‌آباد تعجیل شود
شنبه 29 آبان 1400 - 23:46:53
«ناصر حیات» به عنوان رئیس عالی‌ترین نهاد ناظر و تسهیل کننده تجارت خارجی پاکستان، روز شنبه طی مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: مسوولان ایران و پاکستان باید به دور از هیاهوی تحریم‌ها و مسائل پیچیده حقوقی با اجتناب از اتلاف وقت، گام اول یعنی تاسیس فوری اتاق تهاتر و عملیاتی ساختن تجارت تهاتر میان دو همسایه را بردارند.

فدراسیون اتاق‌های بازرگانی پاکستان (FPCCI) مستقر در شهر «کراچی» در سال 1950 میلادی تاسیس شد و از آن زمان مسئولیت پرداختن به نگرانی‌ها و مطالبات بخش خصوصی را برعهده داشته است و در راستای ارتقای صادرات، تشویق سرمایه گذاری خارجی و پیشبرد فعالیت‌های اقتصادی در داخل پیشنهادات، ابتکارات و طرح‌های خود را به دولت این کشور ارائه می‌کند. این نهاد عالی بازرگانی مستقر در کراچی به عنوان قلب اقتصاد پاکستان به عنوان پلی بین بخش خصوصی و دولت عمل می‌کند.

ناصر حیات که از 35 سال پیش در حوزه تجارت با ایران فعالیت داشته و از نزدیک با نهادهای بازرگانی مستقر در ایالت بلوچستان پاکستان به عنوان استان همجوار مرزی با سیستان و بلوچستان ایران، در ارتباط است؛ افزود: تجار و اتاق‌های بازرگانی ایالت بلوچستان در کنار ما هستند و ما هرچه زودتر خواستار عملیاتی شدن فعالیت تهاتر میان ایران و پاکستان هستیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه موانعی در مسیر گسترش تجارت دوجانبه ایران و پاکستان وجود دارد و یا اینکه برقراری سازوکار تهاتر پس از سفیر اخیر مشاور نخست وزیر و سرپرست وزارت بازرگانی پاکستان به تهران به کجا رسیده است، گفت: ما مذاکرات زیادی در مورد تجارت با ایران با وزارت بازرگانی و بانک مرکزی پاکستان انجام دادیم. بانک مرکزی پاکستان از بیم پیامدهای ناشی از تحریم‌های ضدایرانی آمریکا در این روند سهیم نشد. به همین دلیل ما پیشنهاد تجارت پایاپای براساس الگوی برخی از کشورهای اروپا و دیگر کشورهای منطقه با ایران را مطرح کردیم.

رئیس فدراسیون اتاق‌های بازرگانی پاکستان اظهار داشت: ما جلسات زیادی با وزارت بازرگانی در بحث گسترش تجارت با ایران بدون مبادله با پول با توجه به تاثیرات تحریم‌ها داشته‌ایم و اکنون در حال نزدیک شدن به اجرای سازوکار تجارت تهاتر هستیم.

وی افزود: مبادلات تهاتر از طریق مرز زمینی ایران و پاکستان انجام می‌شود و بیشتر به سود ساکنان مناطق مرزی هردو کشور خواهد بود. در جریان سفر اخیر مسوولان این فدراسیون به ایالت بلوچستان، مسئولیت پیشبرد سازوکار تهاتر با ایران را به اتاق بازرگانی کویته واگذار کردیم تا با همکاری اتاق بازرگانی و صنایع زاهدان، تاسیس اتاق مشترک تهاتر انجام شود.

ناصر حیات گفت: ما به یک اتاق مشترک تهاتر نیازمندیم تا آمار کامل مبادلات تجاری تحت سازوکار تهاتر میان دو کشور را به ثبت برساند. در همین خصوص فدراسیون اتاق‌های پاکستان در حال رایزنی با یک گروه مشاوره‌ای درخصوص جنبه‌های حقوقی و تخصصی است. 

در تاسیس اتاق مشترک تهاتر تهران-اسلام‌آباد تعجیل شود


اولین گام کلید خوردن طرح عملیاتی تجارت تهاتر است

وی تاکید کرد: گام اولین را باید برداریم، نباید وقت از دست برود. به همین خاطر ایران و پاکستان به دور از درگیر شدن در مسائل غیرضروری حقوقی و نگاه به نقش بانک‌ها، باید رو به جلو حرکت کنند و تشکیل اتاق مشترک تهاتر را تسریع کنند.

این فعال حوزه بازرگانی تاکید کرد: هدف ما پیشبرد سازوکار تهاتر است و در این روند به بانک مرکزی پاکستان چشم داشتی نخواهیم داشت و انتظار داریم مدیریت سازوکار تهاتر از سوی دو اتاق بازرگانی استان‌های هم مرز ایران باعث از بین بردن موانع در مسیر توسعه همکاری‌های تجاری دوجانبه شود.

وی گفت: در حال حاضر دو کشور فقط لیستی از محصولات یکدیگر را آماده کرده‌اند اما توصیه ما به مقامات مربوطه این است که به جای اتلاف وقت در تهیه لیست، تجارت تهاتر را شروع کنند. مردم ایران و پاکستان مانند برادر یکدیگر هستند، بنابراین ما آماده پیشبرد تجارت با ایران هستیم.

ناصر حیات تاکید کرد: آرزوی ما موفقیت سازوکار تهاتر میان ایران و پاکستان است، نقش اتاق‌های بازرگانی زاهدان و کویته نیز حائز اهمیت تلقی می‌شود و ما نیز از هیچ تلاشی برای دستیابی به این هدف مشترک فروگذار نخواهیم کرد.

گفتنی است، مشاور نخست وزیر و سرپرست وزارت بازرگانی پاکستان هفته گذشته در حاشیه نمایشگاه بین المللی در شهر کراچی طی گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با ابراز اطمینان از رایزنی‌های تجاری-اقتصادی با مقامات کشورمان طی سفر اخیر خود به تهران، اعلام کرد: سازوکار تجارت تهاتری میان جمهوری اسلامی ایران و پاکستان به زودی برقرار می‌شود.

علاوه بر این «صالح فاروقی» قائم مقام وزارت بازرگانی پاکستان نیز به اطلاع اعضای کمیته بازرگانی در مجلس سنای این کشور رساند که توافق تهاتر با دولت ایران امضا شده و تا یکماه آینده تجارت تهاتر میان ایران و پاکستان عملیاتی می‌شود.

نهمین نشست کمیته مشترک تجاری ایران و پاکستان روزهای 15 و 16 آبانماه امسال با سفر رسمی «عبدالرزاق داود» مشاور نخست وزیر پاکستان در امور بازرگانی و سرمایه گذاری برگزار شد.

در جریان این سفر، تفاهم نامه‌ای نیز میان اتاق بازرگانی و صنعت کویته با اتاق بازرگانی زاهدان با حضور «فدا حسین دشتی» و «محمد ایوب مریانی» رئیس و نائب رئیس اتاق کویته امضا شد.

http://etefagherooz.ir/fa/News/16955/در-تاسیس-اتاق-مشترک-تهاتر-تهران-اسلام‌آباد-تعجیل-شود
بستن   چاپ