تحریم‌های احتمالی علیه «کود» روسیه و شکاف میان ابرقدرت‌های کشاورزی جهان
جمعه 27 اسفند 1400 - 20:11:24
به نقل از نشریه ال اکونومیستا اسپانیا، ابرقدرت‌های کشاورزی جهان با یک پرسش کلیدی دست‌وپنجه نرم می‌کنند: در حالی که افزایش قیمت‌ها موجب افزایش بیشتر تورم موادغذایی می‌شود، آیا کودهای روسیه باید تحریم شوند؟

برزیل به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در صادرات مواد غذایی، از سویا گرفته تا قهوه و شکر، بزرگترین وارد کننده کود در جهان است. از این رو، این کشور آمریکای جنوبی از عدم تحریم کود روسیه در راستای امنیت غذایی حمایت می‌کند. در مقابل اما ایالات متحده در تلاش است تا با ضربه زدن به یکی از معدود بخش‌هایی که تا کنون تحریم نشده‌ باقی مانده‌ است، در برابر روسیه عرض اندام کند.   

تام ویلسک وزیر کشاورزی ایالات متحده روز چهارشنبه در جریان یک نشست مجازی که توسط سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد برگزار شد، گفت: برای مقابله با جنگ غیر موجهی که روسیه تصمیم به آغاز آن گرفته است، شاید برخی فداکاری‌ها لازم باشد.

این مقام آمریکایی ضمن ابراز همدردی با شرایط کشورهایی که برای یافتن کود مقرون به صرفه تلاش می‌کنند، تاکید کرد فشار بیشتری علیه روسیه مورد نیاز است.

الکسیس ماکسوِل تحلیلگر بازار بلومبرگ معتقد است ایالات متحده نیز واردکننده بزرگ کود است و تقریبا تمام پتاس مورد نیاز خود را از کانادا تامین می‌کند. حدود یک سوم از کود نیتروژنه مورد استفاده در آمریکا از خارج، عمدتا از خاورمیانه و روسیه به این کشور وارد می‌شود. محموله‌های کودهای فسفاته نیز از عربستان سعودی و استرالیا به آمریکا می‌رسد.  

با این حال، هیچ کشور دیگری در جهان به اندازه برزیل به محصولات خارجی وابسته نیست. این کشور آمریکای جنوبی بیش از 85 درصد از کود و بیش از 90 درصد از پتاس و نیتروژنه مورد نیاز خود را وارد می‌کند.

به نوشته ال اکونومیستا، روسیه به عنوان تامین‌کننده اصلی و بلاروس به عنوان متحد مسکو که تحت تحریم‌های اقتصادی قرار دارد، 28 درصد از مجموع تولید جهانی کود را در اختیار دارند.

ترزا کریستینا دیاس، وزیر کشاورزی برزیل اعلام کرد: محدود کردن مصرف کود می‌تواند به عملکرد تولید محصول آسیب برساند، تورم را افزایش دهد و امنیت غذایی راتهدید کند. وی تاکید کرد: ما با تشدید گرسنگی جهانی، مشکل بزرگتری ایجاد می‌کنیم.

دیاس گفت: تورم جهانی غذا چیزی است که باید همه کشورها را نگران کند. عرضه جهانی کود، مخصوصا پتاس، قبل از جنگ در اوکراین، پس از اینکه ایالات‌متحده، بلاروس، یکی دیگر از تولیدکنندگان بزرگ را تحریم کرد، محدود شده بود.  

وی همچنین از حمایت شش کشور آمریکای جنوبی از جمله آرژانتین، بولیوی، شیلی، پاراگوئه و اروگوئه مبنی بر جلوگیری از اضافه شدن کود روسیه به فهرست تحریم‌ها خبر داد.

تهاجم روسیه به اوکراین، صنعت کشاورزی و مواد غذایی را با مشکل مواجه کرده است و در مقابله با افزایش شدید قیمت آفتابگردان، گندم، ذرت و جو و کمبود مواد اولیه، اکنون نگاه‌ها به کشورهایی همچون آمریکا، آرژانتین یا برزیل معطوف شده است که علاوه بر چین، تولیدکنندگان بزرگ محصولات کشاورزی هستند.

با این حال، راه برون‌رفت از این معضل ساده به نظر نمی‌رسد چرا که خشکسالی، تولیدات در قاره آمریکا را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

در بحبوحه درگیری میان روسیه و اوکراین، سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) هشدار داد که این شرایط می‌تواند منجر به بروز یک بحران جهانی غذا شود.  

http://etefagherooz.ir/fa/News/18969/تحریم‌های-احتمالی-علیه-«کود»-روسیه-و-شکاف-میان-ابرقدرت‌های-کشاورزی-جهان
بستن   چاپ