شکست نشست هانوی؛ توکیو، سئول و اون
شنبه 11 اسفند 1397 - 17:41:19

به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی در باره بازتاب‌های دیدار نافرجام کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی و دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا در کره جنوبی و ژاپن ، دو متحد آمریکا در آسیا نوشته است: " مون جائه این، رییس جمهور کره جنوبی آماده بود با توافق آمریکا و کره شمالی بر سر قراردادی بر سر برداشته شدن تحریم‌ها در هانوی، روابط اقتصادی خود با پیونگ‌یانگ را افزایش دیهد ، اما ژاپن نگران آسیب‌پذیری خود در برابر حملات موشکی کره شمالی در صورت بروز توافقی میان واشنگتن و پیونگ‌یانگ بود.
تصمیم ترامپ برای کناره‌گیری از میز مذاکره در کوتاه مدت ژاپنی‌ها و برخی از مقامات کره جنوبی را آرام کرد. در هر دو کشور، نگرانی‌هایی درباره امضای توافقی از سوی ترامپ وجود دارد که طبق آن کره شمالی دست از موشک‌های بالستیک خود بکشد اما زرادخانه موشک‌های کوتاه‌برد و میان برد خود را که می‌توانند به کشورهای همسایه‌اش برسند، حفظ کند.
به گفته شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، عدم امضای چنین توافقی نشانه آن است که "دو طرف به راحتی سازش نخواهند کرد". ایچیرو فوجیساکی، سفیر سابق ژاپن در واشنگتن نیز گفته است، عدم دستیابی به هیچ توافقی بر یک "توافق بد" اولویت دارد.
برخی از مفسران تحلیل‌های کنایه‌آمیزتری را مطرح کرده‌اند. تورو یاماجی روزنامه‌نگار در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در ژاپن، از نشست هانوی به عنوان دیداری میان "مافیا" (کیم جونگ اون) و "شارلاتان" (دونالد ترامپ) یاد کرد.
یاماجی در این گفت‌وگو گفت: شارلاتان در این نشست برتری داشت.
دولت مون جائه اینکه کمک سیاسی زیادی به ایجاد صلح در شبه‌جزیره کره کرده است، پس از شکست این مذاکرات در دیدار هانوی برای بهبود وضعیت به وجود آمده متعهد شد که نقش کشور خود را به عنوان میانجی‌ میان کره شمالی و آمریکا تقویت کند.
مون در سخنرانی روز جمعه خود به مناسبت 100 سالگی قیام کره علیه استعمار ژاپن که در تلویزیون این کشور پخش شد، گفت: حالا نقش ما بیش از پیش مهم شده است. او متعهد شد که به دستیابی این مذاکرات به "توافقی کامل از هر طریقی" کمک کند. مون همچنین درباره "تمایل دستیابی به آشتی" در شبه جزیره کره و برنامه‌هایی برای اتصال دوباره راه آهن کره شمالی و جنوبی صحبت کرد. او ابراز امیدواری کرد که برداشته شدن تحریم‌ها زمینه‌ساز همکاری دو کره در حوزه‌هایی همچون بازگشایی اقامتگاهی در "کوه الماس" در 48 کیلومتری مرز کره جنوبی باشد.
با کاهش میزان محبوبیت مون جائه این به دلیل مشکلات اقتصادی کره جنوبی، این رییس جمهور رمق چندانی برای پیشبرد سیاست خارجی برجسته خود یعنی خلع سلاح هسته‌ای از کره شمالی و ارتقای روابط بین دو کره ندارد.
بزرگ‌ترین نگرانی شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن اما حصول اطمینان از مطرح شدن مساله ژاپنی‌های ربوده شده توسط ماموران کره شمالی در بیش از 40 سال گذشته از سوی ترامپ در این مذاکرات بود. آبه به خبرنگاران گفت، ترامپ به او اطمینان داده است که پس از شام مشترک با اون، این مساله را با او مطرح کرده است.


http://etefagherooz.ir/fa/News/2228/شکست-نشست-هانوی؛-توکیو،-سئول-و-اون
بستن   چاپ