خطبه غدیر وصیت‌نامه پیامبر اکرم(ص) برای بشریت است
شنبه 26 مرداد 1398 - 15:55:12
امام جمعه نسیم شهر گفت: خطبه غدیر آخرین خطابه حضرت رسول اکرم(ص) است و در واقع وصیت نامه پیامبر اکرم برای کل بشریت و نسل بشر است و تنها خطبه‌ای است که پیامبر نه تنها شنیدن آن را بر تک تک آحاد مسلمین ضروری دانسته است، بلکه امر به ابلاغ آن نیز فرموده‌اند و این تاکید و تکلیف در مورد هیچ خطبه‌ای از ایشان سابقه ندارد.

حجت‌الاسلام محسن زاده، امام جمعه نسیم شهر ظهر امروز جمعه25 مردادماه در خطبه‌های نمازجمعه نسیم شهراظهار کرد: تقوا یعنی احساس مسئولیت در برابر پروردگار و عدم بی‌تفاوتی در باره جامعه و عقاید مردم.

وی با اشاره به فرارسیدن عید غدیرخم گفت: غدیر خم تنها یڪ واقعه تاریخی نیست بلڪه غدیر تاریخ سعادت بشریت است و یڪ پیمانی است برای ادامه راه انبیاء و اوصیاء و دشمنان غدیر فقط دشمن علی علیه السلام نیستند بلڪه دشمن هدایت و سعادت بشریتند. روز غدیر روز اڪمال دین است چون در این روز جانشین و خلافت پیامبر اڪرم تثبیت شد و نه فقط حضرت علی علیه السلام به عنوان امام بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله بلڪه سلسله نوارنی امامت و ولایت به همه عالمیان معرفی شد و نعمت تمام شد به آن خاطر ڪه حجت بر مردم تا روز قیامت تمام شد و امید دشمنان ڪه فڪر می‌ڪردند با رحلت پیامبر اڪرم دین خدا محو می‌شود و از بین می‌رود به نا امیدی تبدیل شد.

امام جمعه نسیم شهر تاڪید ڪرد: افراد زیادی در طول تاریخ از حادثه غدیر و اهمیت آن سخن گفته‌اند اما هیچ یڪ نمى‌تواند بیانگر عظمت و شکوه غدیر باشد، زیرا تنها کسانى مى‌توانند تعریف جامع از وقایع و حوادث عرضه ڪنند که خود پدید آورنده آن باشند، تنها خدا، پیامبر(ص) و على(ع) می‌تواند غدیر را به بهترین شکل معرفى ڪنند. پیامبر اکرم(ص) در روز غدیر خطابه‌ای فرمودند که در حدود دو سه ساعت طول ڪشید ڪه به خطبه غدیر مشهور است ڪه این خطبه می‌تواند غدیر را معرفی ڪند در حالی ڪه اکثر ما مسلمانان به جز چند عبارت از آن را نمی‌دانیم اینڪه پیامبر اڪرم در این خطبه چه مطالبی را بیان فرمودند؟

حجت‌الاسلام محسن زاده تصریح ڪرد: این خطبه آخرین خطابه حضرت رسول اڪرم(ص) است و در واقع وصیت نامه پیامبر اڪرم برای ڪل بشریت و نسل بشر است و تنها خطبه‌ای است ڪه پیامبر نه تنها شنیدن آن را بر تڪ تڪ آحاد مسلمین ضروری دانسته است، بلڪه امر به ابلاغ آن نیز فرموده‌اند و این تاڪید و تڪلیف در مورد هیچ خطبه‌ای از ایشان سابقه ندارد. رسول مڪرم اسلام در فرازی از این خطبه می فرمایند: «فَلْیُبَلِّغِ الْحَاضِرُ الْغَائِبَ وَ الْوَالِدُ الْوَلَدَ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَه» مفاد این خطبه را حاضرین به غائبین برسانند و پدران به فرزندان خود این خطبه را تعلیم دهند و قید «إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَه» در ادامه خطبه، بیانگر پا برجابودن تڪلیف تا روز قیامت را نشان می‌دهد.

امام جمعه نسیم شهر گفت: پیامبر گرامی اسلام در این خطبه ضمن بیان یڪ دور جامع از برنامه 23 ساله خود، خط مشی آینده مسلمین تا روز قیامت را ترسیم و با مردم اتمام حجت ڪردند. پیامبر رحمت در این خطبه راجع به صفات خداوند تعالى، مقام پیامبر(ص)، ولایت امیر المؤمنین(ع)، ولایت ائمه (ع)، فضایل امیر المؤمنین(ع) شیعیان اهل بیت و دشمنان ایشان و موضوعات دیگر سخن گفته است و یڪی از موضوعاتی ڪه پیامبر اڪرم در این خطبه توجه ویژه فرموده مهدویت است.

وی با اشاره به اینڪه امام (ع) فرمودند: روز غدیر خم در میان روزهاى عید فطر و قربان و جمعه همانند ماه در میان ستارگان است، تصریح ڪرد: از وجود مبارڪ امام هادی علیه السلام دو میراث گرانقدر برای شیعیان و مسلمانان باقی مانده است ڪه یڪی از آن‌ها زیارتنامه جامعه ڪبیره است ڪه یڪ دوره ڪامل امام‌شناسی است و دیگری زیارت امیرالمومنین(ع) در روز عید غدیر است ڪه امام هادی علیه السلام در یڪ سالی ڪه غدیر می‌شود از متوڪل خلیفه عباسی آن زمان، تقاضا می‌ڪند ڪه من می‌خواهم به نجف بروم و متوڪل قبول نمی‌ڪند و امام در همان جا عبای خود را پهن می‌ڪنند و زیارتی را در آنجا انشا می‌ڪند ڪه به زیارت غدیریه امام هادی معروف است ڪه در مفاتیح الجنان وجود دارد ڪه منبع بسیار مهم برای شناخت غدیر و حضرت امیر المومنین علیه السلام است. می‌توان برای شناخت بهتر و ڪامل غدیر و آن حضرت از آن استفاده ڪرد.

حجت‌الاسلام محسن زاده تاڪید ڪرد: غدیر هم باید مثل عاشورا جهانی شود اگر بیش از بیست میلیون مردم در اربعین جمع می‌شوند، باید برای غدیر هم چنین شوری در سراسر جهان ایجاد شود. عاشورا حاصل ڪنار گذاشتن فرهنگ غدیر است ڪه اگر به غدیر عمل می شد عاشورائی به وجود نمی‌آمد و ولی خدا حضرت اباعبدالله الحسین برای احیای آن به مسلخ و قربانگاه نمی رفت. زنده نگه‏داشتن این عید، صرفا فقط به چراغانى ڪردن و قصیده‏خوانى و مداحى نیست اگرچه، این‏ها خوب است ولازم است ڪه انجام گیرد مسأله این است ڪه بفهمیم غدیر منحصر به آن زمان نیست، غدیر در همه اعصار باید باشد و روش حکومتی امیر المومنین علیه السلام باید روش ملت‏ها و همه دست‏اندرکاران باشد.

امام جمعه نسیم شهر گفت: غدیر به ما یاد می‌دهد که چطور باید از ولایت تبعیت کنیم به ما یاد می دهد ڪه در عصر غیبت مردم نمی‌توانند رها باشند و ولی و حاڪم لازم دارند و آن ولی امر در عصر غیبت ولی فقیه منصوب از سوی امام معصوم است ڪه تبعیتش لازم است. امیر المؤمنین(ع) در خطبه روز عید غدیر فرمودند: وقتى که به همدیگر رسیدید همراه سلام، مصافحه کنید، و در این روز به یکدیگر هدیه بدهید، این سخنان را هر که بود و شنید، به آن که نبود برساند، توانگر به سراغ مستمن برود، و قدرتمند به یارى ضعیف، پیامبر مرا به این چیزها امر کرده است و امام صادق علیه السلام فرمودند: یڪ درهم به برادران با ایمان و معرفت، دادن در روز عید غدیر برابر هزار درهم است، بنابراین در این روز به برادرانت انفاق کن و هر مرد و زن مؤمن را شاد گردان.


http://etefagherooz.ir/fa/News/4829/خطبه-غدیر-وصیت‌نامه-پیامبر-اکرمص-برای-بشریت-است
بستن   چاپ