دبیرکل سابق ناتو به بهانه ثبات اروپا خواستار پیمان امنیتی با اوکراین شد بین الملل

دبیرکل سابق ناتو به بهانه ثبات اروپا خواستار پیمان امنیتی با اوکراین شد

  بزرگنمایی:
«اندرس فوگ راسموسن» دبیرکل سابق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مدعی است که آمریکا برای حل مشکل روسیه و کمک به ثبات اروپا به اعطای ضمانت های امنیتی به کی یف نیاز دارد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، فارین پالیسی نوشت: دولت اوکراین در همکاری با دبیر کل سابق ناتو به دنبال پیمان امنیتی جدید بین دولت های غربی و اوکراین است که تا حدی از روابط دولت آمریکا با اسرائیل (رژیم صهیونیستی) الگوبرداری می کند. راسموسن هفته گذشته به واشنگتن سفر کرد تا زمینه را برای ارائه این طرح به آمریکا و دیگر متحدان غربی این کشور فراهم کند.

راسموسن به فارین پالیسی گفت: آنها [اوکراینی ها] بهای زیادی در این جنگ می پردازند. حداقل کاری که ما می توانیم انجام دهیم این است که به آنها در همه زمینه ها کمک کنیم.»

این طرح که پیمان امنیتی کی یف نامیده می‌شود، به دنبال تضمین‌های امنیتی الزام‌آور قانونی برای اوکراین از سوی ائتلاف کشورهای غربی است تا توانایی این کشور را در دفع حملات روسیه  از طریق آموزش‌های مشترک گسترده، ارائه سامانه های تسلیحات دفاعی پیشرفته و پشتیبانی برای توسعه پایگاه صنعتی دفاعی تقویت کند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، متعهد شده است که درخواست کشورش برای عضویت در ناتو را تسریع کند، اما مقامات و کارشناسان غربی تردید دارند که با ادامه جنگ، این پیشنهاد در کوتاه مدت مورد توجه قرار گیرد. اما این پیمان امنیتی پیشنهادی در واقع نوعی حفاظت موقت غرب از  اوکراین است، زیرا این کشور به دنبال تبدیل شدن به یک عضو تمام عیار در ائتلاف ناتو است.

به گفته راسموسن، این پیمان حمایت رسمی غربی از اوکراین را نشان می دهد. طرحی که راسموسن با همکاری «اندری یرماک» رئیس دفتر ریاست جمهوری آمریکا از ماه مه تدوین می کند در برخی از کشورهای عضو ناتو ارائه شده است.

مقامات سابق آمریکایی و دیپلمات‌های اروپایی که این توافقنامه را بررسی کرده‌اند، اذعان داشتند که باید به مساله حفظ حمایت غرب از اوکراین برای مدت طولانی پرداخته شود، اما در مورد اینکه آیا این پیمان می تواند با موفقیت این خلا را پر کند یا خیر، اختلاف نظر وجود دارد.

راسموسن این پیمان امنیتی پیشنهادی را بخشی از پاسخ بلندمدت به چالش غرب با روسیه توصیف کردتا واشنگتن  منابع بیشتری را به رقابت ژئوپلیتیکی با چین اختصاص دهد.

وی گفت اگر این موضوع را درست انجام دهیم، تضمین‌های امنیتی به اوکراین می‌تواند مشکل روسیه را حل کند، زیرا به نفع ایالات متحده است که یک شریک اروپایی شرقی قوی و باثبات به عنوان سنگری در برابر حملات روسیه داشته باشد.

راسموسن گفت: «گر در اروپا ثبات داشته باشیم، ایالات متحده می‌تواند منابع بیشتری را به چالش واقعی بلندمدت جهانی یعنی چین اختصاص دهد».

پیمان پیشنهادی اذعان می‌کند که تفاهم‌نامه سال 1994 بوداپست بی ارزش شده است. طبق این  تفاهم نامه واشنگتن، لندن و مسکو به کی یف در ازای واگذاری زرادخانه هسته‌ای دوران شوروی خود، تضمین‌های امنیتی دادند. این پیمان به دنبال تبدیل حمایت غرب از اوکراین به قانون است.

مقامات فعلی و سابق آگاه از این پیمان جدید اذعان می کنند در حالی که ناتو درها را برای عضویت نهایی اوکراین باز نگه داشته، احتمالاً در کوتاه‌مدت این اتفاق نخواهد افتاد.

مقامات ارشد آمریکا و ناتو بارها مدعی اند می‌خواهند از تبدیل این درگیری به یک رویارویی مستقیم نظامی ناتو و روسیه جلوگیری کنند، اما به تحویل سلاح به اوکراین ادامه دهند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

اتفاق روز شماره 286

اتفاق روز شماره 285

اتفاق روز شماره 284

اتفاق روز شماره 283

اتفاق روز شماره 282

اتفاق روز شماره 281

اتفاق روز شماره 280 - ضمیمه

اتفاق روز شماره 280

اتفاق روز شماره 279

اتفاق روز شماره 278

اتفاق روز شماره 277

اتفاق روز شماره 276

اتفاق روز شماره 275

اتفاق روز شماره 274

اتفاق روز شماره 273

اتفاق روز شماره 272

پروژه ساختمانی انتظامی مرتضی گرد

اتفاق روز شماره 271

اهتمام جدی شهرداری پرند در حوزه فضای سبز

جلسه دهیار و اعضای شورای اسلامی مرتضی گرد

در جلسه رسمی شورای اسلامی صبح شهر آقای مهندس اکبر عصمتی با اکثریت آرا به عنوان شهردار جدید شهر صباشهر معرفی گردید .

در اقدامی جالب و قابل تقدیر دهیاری مرتضی گرد و اعضای شورای اسلامی اقدام به تهیه کلاه ایمنی به موتور سوران بدون کلاه ایمنی کردند در این اقدام جالب که مورد توجه شهروندان قرار گرفت بسیاری از شهروندان حضور داشتند

اتفاق روز شماره 270

فرماندار بهارستان و مدیریت شهری گلستان از پروژه‌های عمرانی عظیمی که با هدف ارتقای سطح زندگی شهروندان در این شهر در حال اجرا هستند، بازدید به عمل آوردند.

فرماندار بهارستان:مسئول ناکارامد نباید در صندلی مدیریت بنشیند

اتفاق روز شماره 269

اتفاق روز شماره 268

شهردار گلستان: غرفه های فرهنگی و هنری در بوستان الهیه ایجاد می شود

معبر ورودی ده حسن ساماندهی می شود

به زودی؛ افتتاح سالن اشتغال گلستان برای توانمندسازی افراد نیازمند

شهردار نصیر شهر در بازدید میدانی از پروژه های عمرانی گفت: با فعال شدن پروژه های عمرانی ، نصیر شهر به کارگاهی فراتر از یک شهر تبدیل شده است

برنامه‌ریزی مدیریت شهری صالحیه برای ایجاد تصفیه‌خانه فاضلاب و تأمین منابع آبی پایدار/ بازدید شهردار و شورای اسلامی صالحیه از تاسیسات و تصفیه‌ خانه فاضلاب شهری در منطقه 8 تهران

اتفاق روز شماره 267

پس از استعفای سجاد برنجی از سمت شهرداری صباشهر،اعضای شورای اسلامی این مهندس عصمتی سرپرست شهرداری صباشهر:به اتمام رساندن پروژه های نیمه تمام درالویت کاری قراردارد

نورالدین آهی نیروی توانمند غرب استان تهران مشاور رئیس جمهور شد

دیدار نماینده مجلس و دبیر جبهه پیروان ولایت شهرستان رباط کریم با مشاور ویژه رئیس‌جمهور

شهرداری نصیر شهر نمایش بانوی ماه را برگزار میکند

احیای نگین فرهنگی گلستان؛ سالن آمفی‌تئاتر عترت بزودی به بهره‌برداری خواهد رسید

اتفاق روز شماره 266

یک عضو شورا و 2کارمند شهرداری گلستان دستگیر شدند

بروز جرائم خشن روند احساس امنیت در جامعه را پایین می آورد

افتتاح و بهره‌برداری از 1600 میلیارد ریال پروژه عمرانی و زیربنایی شهرداری رباط‌کریم

‍ تحقق کامل بودجه شهرداری صالحیه در 8 ماه اول سال

پرند در مسیر آبادانی و توسعه زیرساخت ها ـ اتمام عملیات بتن ریزی ایستگاه آتش نشانی فاز

شهرداری نسیم شهر مهندس بابا حسینی : نسیم شهر را باید به نگینی سبز تبدیل کرد

شهردار نصیر شهر مهندس محمد حسن پاک مهر: نصیر شهر نیاز به کار جهادی دارد

رشد 30 برابری درآمد شهرداری نصیر شهر در اولین ملاقات مردمی شهردار

ساخت اولین و بزرگترین استادیوم ورزشی در شهرستان بهارستان(گلستان)

اتفاق روز شماره 265

تعامل شهرداری نسیم‌شهر و اداره گاز بخش بوستان در راستای ترویج الگوی مصرف بهینه انرژی