بینش سیاسی امامخمینی(ره) بینظیر بود
سیاسی
بزرگنمایی:
آیتالله محسن مجتهد شبستری با اشاره به شجاعت امام در طرح مسأله ولایت فقیه گفت: حضرت امام(ره) بینظیرترین فرد در بینش سیاسی و آگاهترین علما به مسائل زمان بود.
آیتالله محسن مجتهد شبستری به مناسبت سالگرد رحلت امام خمینی (ره) گفت: حضرت امام (ره) شخصیت ذوابعادی بودند که هر چقدر درباره ایشان سخنرانیها بشود و کتابها نوشته شود کافی نیست و احتیاج به تداوم دارد. اما در این فرصت کوتاه به چند ویژگی یعنی شمه ای از اقیانوس فضائل ایشان اشاره میکنم. امتیاز فوق العاده ای که ایشان داشتند بینش سیاسی شأن بود که تاکنون در بین مراجع نظیرش نیامده است. از زمان غیبت کبرای امام عصر (عج) تاکنون خیلی از بزرگان و فقها و دانشمندان و علامهها و مراجع بودهاند، زندگی کردهاند و آثاری از خودشان به یادگار گذاشته اند ولی هیچکدام در مقایسه با امام به منزلت امام نمی رسند. چون واقعاً ایشان بی نظیرترین فرد در بینش سیاسی بود و آگاهترین علما به مسائل زمان بودند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: ایشان تحصیلات شأن را در اراک، قم و نجف در محضر بزرگان تلمذ فرمودند و خودشان یک عمر در فقه و اصول و فلسفه مشغول تدریس بودند. میشود گفت که ایشان فیلسوف، افقه فقهای زمان و مفسر قرآن بودند و علاوه بر این علوم حوزوی، استاد اخلاق هم بودند و از محضر مرحوم آیتالله شاهآبادی تلمذ فرموده بودند و خودشان هم استاد اخلاق در حوزه بودند.
آیت الله مجتهد شبستری با بیان اینکه از حضرت امام حدود 24 اثر علمی از «کشف اسرار» گرفته که قبل از انقلاب نوشته بودند تا کتاب تحریر الوسیله و سایر آثار فقهی و کلامی و فلسفی به یادگار مانده است، گفت: پای درس ایشان علما و فضلای بزرگی شرکت نمودند و مراجع فعلی اغلب شاگردان ایشان بوده اند. علاوه بر این ویژگیهای علمی و امتیازات علمی که ایشان داشتند از نظر بینش سیاسی فوق العاده بودند و توأم با بینش سیاسی، شجاعت فوق العاده ای هم داشتند.
حضرت امام (ره) پیش از انقلاب مخالفت شأن را با سلطنت ابراز کردند. در کتاب «کشف اسرار» این مطالب تقریباً مشهود است از اول نظر ایشان این بود که ام الفساد کشور و جامعه، دربار و خاندان سلطنتی است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: حضرت امام (ره) پیش از انقلاب مخالفت شأن را با سلطنت ابراز کردند. در کتاب «کشف اسرار» این مطالب تقریباً مشهود است. تا سال 41 که بعد از ارتحال آیت الله بروجردی مسائلی پیش آمد ایشان وارد میدان مبارزه شدند. از اول نظر ایشان این بود که ام الفساد کشور و جامعه، دربار و خاندان سلطنتی است. شاه وابسته به آمریکاست و هر چه آنها دیکته میکنند اجرا میکند. خاندان سلطنتی کثیف هستند. خواهر شاه مظهر فساد بود و معروف است که مواد مخدر به وسیله او در کشور توزیع میشد. درباره مسائل خارجی از ابتدا آمریکا را شیطان بزرگ معرفی کردند. وابستگی شاه به آمریکا را رسماً اعلام کردند. البته ابتدا مردم گوش نکردند اما بعد معلوم شد هر چه ایشان میگفتند درست بود. ایشان وابستگی ایران به آمریکا را پیش بینی کردند و به تدریج معلوم شد که وابستگی کامل وجود دارد.
آیتالله محسن مجتهد شبستری سپس گفت: بعد از انقلاب حضرت امام (ره) مذاکره با آمریکا را صحیح نمیدانستند. تسخیر لانه جاسوسی به وسیله دانشجویان را تأیید فرمودند. این بینش سیاسی در مسائل داخلی و مسائل بین المللی، ایشان را به عنوان یک رهبر ممتاز و یک مرجع ممتاز به جامعه معرفی کرد. ویژگی دیگر ایشان استقامت و شهامت بود. پیش از انقلاب وقتی خواستند ایشان را دستگیر کنند ظاهراً 30 نفر از ساواک و … شبانه به منزل ایشان آمده بودند، اما ایشان با کمال شهامت بیرون آمده و گفته بود برای گرفتن 1 نفر 30 نفر چه کار میکند! نقل میکنند که در راه مأمورینی که ایشان را از تهران منتقل میکردند در حال ترس و لرز بودند ولی ایشان با کمال طمأنینه نشسته بودند و هیچ گونه بیم و واهمه نداشتند.
وی اضافه کرد: در زمانی که در نجف اقامت داشتند آن بیانیههای بسیار تند و کوبنده علیه رژیم ایران و بر علیه شاه را مینوشتند. اگر مراجع دیگر هیئت حاکمه را محکوم میکردند و جنایات را به آنها نسبت میدادند ولی مرحوم امام لبه تیغ حملاتش متوجه شاه و خاندان سلطنتی بود.
آیتالله مجتهد شبستری همچنین گفت: موارد فراوانی میشود راجع به استقامت امام، شجاعت امام و بینش سیاسی امام ذکر کرد. از ویژگیهای دیگر ایشان ساده زیستی بود و مردم واقعاً میدیدند که اگر مردم را از دنیا دوستی و دنیا فریبی بر حذر میکنند و مردم را به یاد مسائل اجتماع و به فکر مصالح اجتماع و آخرت و اسلام و ارزشهای اسلام میاندازند، خودشان هم همین طور همیشه به یاد خدا و یاد انقلاب و اسلام هستند و عملاً هم با سادهزیستی زندگی میکردند. وقتی که از تبعید به ایران مراجعت کردند، منزلی در پایین شهر برایشان گرفتند که نسبتاً منزل بزرگی بود ایشان قبول نفرمودند و فرمودند یک خانه محقر برای من کافی است. لذا در جماران آن خانه محقر را گرفتند. البته به خاطر ناراحتی قلبی که داشتند بایستی از نظر هوا محیطی که ایشان زندگی میکردند هوای مناسبی میداشت. از این رو جماران را انتخاب کردند اما خانه شأن بسیار محقر بود. خانه کوچکی بود که دو یا سه اتاق بیشتر نداشت. همان جا زندگی میکردند و از مهمانان پذیرایی میکردند به طوری که مهمانهای خارجی وقتی آن موقع به ایران میآمدند یا الان میآیند و آن منزل و حسینیه امام را میبینند تعجب میکنند و میگویند رهبری که ایران و انقلاب اسلامی را پیروز کرد و 10 سال هم بعد از پیروزی انقلاب یک نظام را رهبری کرد چه خانه ساده و محقری دارد. نظم ایشان از دیگر امتیازات ایشان بود. در کارها منظم بودند. در نجف اشرف که بودند درست هر شب ساعت 9 شب به زیارت حرم امیرالمومنین (ع) مشرف میشدند. پیاده روی ایشان همیشه در ساعت معینی انجام میشد، غذا خوردن شأن، قرآن خواندن شأن، مناجات و تهجدشان، استراحت شأن و سایر برنامههایی که داشتند همه روی نظم و دقت بود.
آیتالله محسن مجتهد شبستری اظهار داشت: بالاتر از همه اخلاص و توکل امام رضوان الله بود که باید واقعاً برای ملت و دولت اسوه و الگو باشد. تمام گفتار و کردار و اعمال ایشان برای خدا بود. آیه شریفه «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُم بِوَاحِدَهٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَی وَ فُرَادَی» را توصیه میکردند. یعنی شما را به یک چیز موعظه میکنم و آن این است که حرکتهای تان و قیامهای تان برای خدا باشد. چه در کارهای فردی و چه در کارهای دسته جمعی. واقعاً خودشان هم همین طور بودند و در تمام اعمال و حرکات شأن در مسائل انقلابی و مسائل کشور و مسائل رهبری، خدا را فقط در نظر میگرفتند و توکل شأن بر خدا بود و به شرق و غرب عنایتی نداشتند. شخصیت ایشان مجموعهای از فضائل است که من به گوشهای از آنها اشاره کردم.
http://etefagherooz.ir , etefagheroozonline.ir , اتفاق روز , اخبارایران , نشریه اتفاق روز , رباط کریم , شهریار , اخبارروز , اتفاق روز آنلاین , اتفاق , حوادث روز , اسلامشهر , بهارستان , پرند , ایران , کردستان , زنجان , البرز , قزوین , تهران