آخرین مطالب

رئیس گروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی؛

توجه به نکات بهداشتی غذاهای نذری و ظروف یکبار مصرف سلامت

توجه به نکات بهداشتی غذاهای نذری و ظروف یکبار مصرف

  بزرگنمایی:

مجید تاجیک، با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت در تهیه غذاهای نذری، گفت: هرگونه پخت و پز باید در مکان هایی با شرایط بهداشتی انجام شود و تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.

وی با بیان اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، یادآور شد: توصیه می شود از مواد غذایی بسته بندی شده ای که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه ادامه داد: ضروری است احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود.

تاجیک درباره نمک و روغن مورد استفاده در اقلام نذری گفت:برای تهیه و پخت غذا، برنج و همچنین مصرف روی سفره ها بایداز نمکهای بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو و از روغن های دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.

وی درباره ظروف مورد استفاده در نذری ها توضیح داد: در طبخ غذاها باید از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود و پس از هر بار طبخ مواد غذایی به نحو مطلوب ظروف و تجهیزات شست و شو شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه ادامه داد: همچنین ضروری است در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره ها خودداری شود.

تاجیک درباره نحوه نگهداری غذاهای نذری بیان کرد: افراد باید از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی یعنی حداکثر دو ساعت، خودداری کنند و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر 4 درجه سانتی گراد یا در بالای 63 درجه سانتی گراد و روی شمعک گاز نگهداری شوند تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر 63 درجه نرسد.

وی با بیان اینکه در برخی از مراسم ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران به اشتباه بسته بندی می کنند، گفت: اینکار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود و ضروری است از بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خود داری شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه با تاکید بر خودداری از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه، افزود: در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.

تاجیک با تاکید بر عدم مصرف دخانیات در مکان های مسقف، ادامه داد: ضروری است با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و  جمع آوری زیر سیگاری ها از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف جلوگیری شود.

وی همچنین بر اهمیت اطمینان از سلامت آب آشامیدنی تاکید کرد و گفت:  ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود، باید مستمر شستشو و گندزدایی شوند.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه درباره نحوه استفاده درست از ظروف یکبار مصرف توضیح داد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یکبار مصرف برپایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود.

تاجیک اضافه کرد: استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی برای مواد غذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای 65 درجه سانتی گراد) مناسب نیست.

وی درباره بهداشت سرویس های بهداشتی مکان های عزاداری یادآور شد: در سرویس های بهداشتی ضمن رعایت نظافت، باید نسبت به شستشو و گندزدایی مستمر و نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره پسماند های تولید شده در این ایام سوگواری گفت: پسماند های تولید شده باید به شکل بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شوند و ضروری است درکنار هرایستگاه صلواتی سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف ولیوان های یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود.

تاجیک ادامه داد: بهتر است در توزیع آب و شربت در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم از لیوان یکبار مصرف استفاده شود.

وی افزود: بهتر است تا حد امکان از نوشیدنی های پک شده برای نذورات استفاده شود و در صورت تهیه نوشیدنهای باز از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه یادآور شد: برای خنک کردن نوشیدنی باید از یخ های بسته بندی بهداشتی استفاده شود، زیرا یخ های قالبی فاقد شرایط بهداشتی هستند.

تاجیک افزود: کارشناسان بهداشت محیط در طول این مدت با همکاری سایرارگان های نظارتی از ماسجد، تکایا و حسینه ها بازدید کرده و ضمن اموزش متولیان مساجد و روسای هیات ها بر نحوه رعایت موارد بهداشتی نظارت می کنند.

وی افزود: شهروندان در صورت بروز هرگونه مسمومیت غذایی و یا شکایت بهداشتی میتوانند با شماره 190 تماس گرفته و موضوع را از این طریق پیگیری کنند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

آخرین اخبار

آماده‌باش ستاد مدیریت بحران در بهارستان

آماده باش کامل ستاد مدیریت بحران شهرداری شهریار

دایی گزینه‌ تیم ملی است/ AFC اجازه می‌داد یک بازی برگزار کنیم

تاسیس 12 مرکز نوآوری تعاونی در کشور تا پایان امسال

ارزش صنعت هوش مصنوعی چین به 30 میلیارد دلار خواهد رسید

هوای پاک هزینه می‌خواهد/ تعطیل کردن شهر مشکل‌گشا نیست

مردم بدون نگرانی شیر و لبنیات مصرف کنند

در گفتگوی کارگردان مطرح شد:نمایش شما باید بهار خانم باشید

مذاکرات برلین گامی مهم برای تحکیم آتش بس در لیبی است

بازار ارز ساماندهی شد/دستور کار بعدی، کنترل تورم خواهد بود

رفتار غیرعادلانه اروپا ادامه یابد همکاری باآژانس بازنگری می‌شود

17 پروژه عمرانی و صنعتی با اعتبار 180 میلیارد تومان در بهارستان کلنگ‌زنی و افتتاح می‌شود

حماسه دیگر در شهرستان بهارستان رقم خورد

تبعات انصراف از لیگ قهرمانان را بررسی کردیم

سکونت یک میلیون نفر در مریخ تا سال 2050

ایران انحصار آمریکا را در ساخت موتور فضایی شکست

ورزشکاران باید نسبت به حفظ محیط زیست مطالبه‌گر باشند

وام ازدواج به افراد زیر 15 سال پس از 18 سالگی پرداخت شود

تداوم بارش برف تا فردا شب/ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه

توزیع داروهای بیماران خاص با حواله الکترونیکی از اول اسفند 98

فروکش موج همه‌گیری آنفلوانزا در ایران

ثبت بیشترین افت هفتگی قیمت جهانی طلا در 2 ماه اخیر

طراحی ماهواره ظفر به پایان رسید/ جزئیات کاربرد ماهواره

آنتی بیوتیک ها به درمان زوال عقل کمک می کنند

فواید سرکه سیب را بشناسید/کنترل قند خون

محرومیت شدید دوران کودکی موجب کوچک شدن اندازه مغز می شود

باید در همه ابعاد قوی شویم/ نیاز به وحدت و استقامت داریم

تشییع شهید سلیمانی و حمله موشکی به پایگاه آمریکا دو «یوم‌الله»است

امیر حاتمی: آماده پاسخ مقتدرانه به هر ماجراجویی هستیم

پرواز جنگنده‌های آمریکا کنار مرزهای ایران هنگام سقوط هواپیمای 737

آمادگی میزبانی در آسیا را داریم/ وزارت ورزش تضمین امنیتی داده است

آمریکا هیچ نقشی در ایجاد امنیت برای عراقی‌ها ندارد

گزینه نخست‌وزیری روسیه تائید شد

جزئیات جلسه انصاریفرد و گل‌محمدی/ درخواست‌های سرمربی از مدیرعامل

استقلال در نقل و انتقالات منطقی بود

جهش وال استریت با امضای فاز اول توافق تجاری/ رشد قیمت جهانی طلا

ایران از شکل‌گیری ابرتورم نجات یافت

امضای تفاهم نامه همکاری پلیس بین الملل و وزارت خارجه

برخی داروهای دیابت ریسک نقرس را کاهش می دهند

تامین نیاز مالی قطعه‌سازان در اولویت قرار گیرد

آمادگی قطعه‌ساز تبریزی برای تولید اکسل محصول جدید ایران خودرو

پاسخگویی به مطالبات مردم صدر کارهای دهیاران است

اخلاص رمز محبوبیت است

خانجانی: تعیین 213 شعبه اخذ رای در شهرستان بهارستان

خودروسازها افزایش قیمت نداشته‌اند/ نهضت ساخت داخل محقق شده است

از مردم ایران عذرخواهی می‌کنم/ باید با تفاضل گل چین را می‌بردیم

ارتقاء خدمات با تخصیص بودجه مبتنی برعملکرد به بیمارستان‌ها

نوشیدن قهوه صبحگاهی راهی برای کاهش وزن

ترکیب شیمیایی «بربرین» از عود مجدد ورم روده پیشگیری می کند

خوردن پرتقال در زمستان فراموش نشود/میوه ای که نشاط آور است